Remi Rudara i Dečića

Podijeli:

Stadion pod Golubinjim. Bez publike. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Slavko Radulović (Podgorica). Žuti karoni: Kašćelan, Tomašević, Matsui (Rudar), Rudović, Zeljković, Drešaj, Hakšabanović (Dečić).

Crveni karton Abedin Hakšabanović u 85. minutu.

RUDAR: Baltić, Kašćelan, Golubović, Kartal, Vukotić, Matsui, Kotorac (od 72. Talović), Živković, Zečević, Suraka, Striković.

DEČIĆ: Popović, Božanović, Ad. Rudović, Tući, Ljljđuraj, Nikolić, (od 66. Marković), Drešaj, Hakšabanović, Pešukić, Vuljaj (od 88. An. Rudaović), Camaj (od 74. Adrović).

Rijetko je, u našem prvenstvu, vidjeti borbenu utakmicu, kao što je bila ova,  i veliku nervozu na klupi, a da su se igrači na terenu ponašali u skladu sa pravilima fer pleja. Vjerovatno je na to uticala koncetracija, jer mali trenutak nepaženje, skupo bi koštao, prije svega igrače domaće ekipe, koji su bili bolji u odbrani nego u napadu. Posledica takve igra Pljevljaka je samo jedna jedina prilika na meču u 43 minutu kada je šut Danila Pešukića odbranio Lazar Baltić.

Tvrda i borbena utakmica bez izrazitih prilika za gol. Dečić je u prvom poluvremenu imao taj jedan šut koji je naš golman odbranio. Mi smo dobro igrali u tom defanzivnom bloku i na sredini terena, gdje smo se dosta potrošili. Međutim igrači koji su igrali naprijed igrali baš onako kako ne bi trebalo da igraju. Bila je to igra sa previše dodira i grešaka, bez situacije jedan na jedan i sa dosta lopti vraćenih nazad. No bitno je da nismo izgubili, jer smo imali dva vezana poraza. Važno je dopisivati, a ne prepisivati, sliejdi grčevita borba za baraž. Do kraja imaju još četiri kola, imamo težak raspored, ali milsim da ćemo do kraja osvojiti dovoljan broj bodova da ostanemo u ligi bez baraža, kazao je poslije utakmice trener Rudara Vuko Bogavac.  

Rudar je nakon naivnosti mladog Abedina Hakšabanovića, koji je zbog toga što i pored upozorenja arbitra Milete Šćepanovića da se odmakne na propisno odstojanje za 30 sekundi dobio dva žuta kartona,osam minuta imao igrača više, ali se to nije vidjelo na terenu.

Ovim ishodom nisu bili zadovoljjni ni gosti.

– Za nas teška utakmica sa velikim ulogom. Moj kolega radi odličan posao, hoće da ostane u ligi bez baraža, a naš je ulog nešto drugo.Ne znam. Igramo radimo, ja nikad neke stvari u usta nisam uzeo, borimo se, patimo se, pa dok god dopisuješ bod, tr, bod tri, dobro je. Ovo je naš 50. bod, za drugoligaša u debitantskoj sezoni poslije povratka, nije malo. To je puna vreća. Imamo čertiri kola da uzmemo koji bod paćemo da vidimo ddokle možemo. Bila je tvrda utakmica, i relan rezultat, rekao je šef struke Dečića Edis Mulalić.

Ostale vijesti

Jun 19, 2024

Nije Rudar mali klub za naše prilike da tek se tako lako predamo

Vratili smo glavni dug koji je bio prioritet i nastavićemo da vraćamo dio po dio naših obaveza.

April 30, 2024

FK Rudar-Tražimo od FSCG da nas zaštiti od nepravde

Saopštenje FK Rudar i ujedno otvoreno pismo upućeno FSCG. Tokom ove sezone nismo se oglašavali u javnosti poslije utakmica u kojima smo očigledno oštećeni, a greške sudija direktno uticale na rezultat ali sada moramo. Dešavali se se nedosuđeni penali protiv Sutjeske(94min), Mornara, Budućnosti, isto tako su nekad i naši protivnici bili zakinuti u nekim situacijama […]

April 2, 2024

Nedjeljko Vlahović uoči meča protiv ekipe Arsenala iz Tivta

Imamo dever finala do kraja da dodjemo do baraža(ostanak bez baraza je moguć ali moramo biti realni i reći da je sad daleko).

Mart 28, 2024

Čuvar naše mreže Milisav Vuksanović uoči meča protiv ekipe Sutjeske

Teško je igrati u Nikšiću ali smo se mi spremili i fizički i taktički i pokušaćemo da iznenadimo protivnika.

Decembar 21, 2023

Važna pobjeda za kraj jeseni

Pobjeda Rudara za kraj jesenje polusezone. Iako sa samo 4 igrača na klupi i uz brojne probleme u poslednjem periodu, Rudar je pobjedio.

Novembar 3, 2023

Rudar je u polufinalu

Rudar je u Kotoru protiv Bokelja slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca – 5:4, nakon što je poslije 90 minuta bilo 1:1.

Jun 22, 2023

Rudari upalili motore za novu sezonu

Naša ekipa je danas počela pripreme za novu sezonu. Novi šef struke Nedeljko Vlahović je poželio sreću momcima, poručio da će dobiti svi šansu.

Jun 3, 2023

Rudar će i sledeće godine biti u društvu najboljih

U baraž utakmici, naša ekipa je danas savladala Kom 2:1 (Golubović A, Radojičić) i sačuvala status prvoligaša.

April 28, 2023

Želimo da nastavimo pozitivan niz kod kuće

Nama su bodovi preko potrebni i daćemo 100% svojih mogućnosti da bi ostvarili dobar rezultat.

April 7, 2023

Remi pod Golubinjom bez golova

Rudar je odigrao nerijeseno bez golova protiv ekipe Jezera. I pored nekoliko odličnih šansi Rudar nije uspio da zatrese mrežu protivnika.

Februar 13, 2023

“Medulin kup” nas čeka ja pripremama.

Naša ekipa će za početak odigrati tri utakmice. Ako budu među prve dvije ekipe u grupi onda će se naći u završnici turnira.

Februar 13, 2023

Lazar Baltić povrtanik u Rudar

Lazar stiže iz Arsenala iz Tivta i opet će biti dio naše ekipe kao i u sezoni 20/21.

Februar 13, 2023

Dejan Tumbas novi fudbaler Rudara

Rudar je angažovao novo pojačanje. Novi pojačanje za naš tim je Dejan Tumbas.

Januar 17, 2023

Rudar krenuo sa pripremama

Poslije pet sedmica pauze fudbaleri Rudara ponovo su okupili na stadionu pod Golubinjom.

Januar 16, 2023

Dušan Živković je novi igrač Sutjeske iz Nikšića

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu.