Rudar krenuo po mrazu

Podijeli:

Rudar je, po snijegu do koljena „upalio motore“ na – 7 stepeni celzijusovih. Na prvom treningu pojavilo se 14 igrača, uglavnom iz Pljevalja, dok se kompletiranje ekipe očekuje za par dana.

Prije početka treninga igrače je u svlačionici posjetio Duško Šarić. On je kazao da će u nastvaku sezone pokušati sve da ekipa radi bez problema. Kao i da finansijska situacija bude bolja nego jesenas. On je istakao da je najvažnije da u ovom trenutku u ekipi vlada dobra atmosfera. A cilj ekipe je da se izbori opstanak. Objasnio je igračima da situacija nije kao nekad, kada je on bio u klubu, ali da se nada da će obaveze prema igračima biti redovnije.

Nakon toga ekipa je izašla na snijegom zameteni pomoćni teren i odradila prvi trening. Na sedam ispod nule nije bilo prijatno prošetati, a ne trčati. Međutim igrači su bez pogovora izvršavali zadatke šefa struke Vuka Bogavca.

“Najbitnije je da smo krenuli sa radom. Istina par dana nakon ostalih ekipa, ali po starom dobrom običaju Rudar uvijek malo kasni. Nadam se će to na kraju ispasti sve kako treba. Mislim da imamo dovoljno vremena za same pripreme, a bitno je napomenuti da smo krenuli samo sa domaćim igračima, a igrači koji su sa strane priključiće nam se za dva-tri dana, tako da se nadam da ćemo do ponedjeljka biti kompletni. Prve dvije sedmice raditićemo u Pljevljima. Uslovi nisu baš sjajni, vidite dosta je snijega i hladno je, ali ovi momci su to navikli jer ipak je ovo januar i Pljevlja i neko bolje vrijeme nismo ni očekivali” konstatovao je Bogavac.

Nakon dvije sedmice u Pljevljima, ekipa se 30. januara seli u Ulcinj. Tamo će ostati desetak dana i odigrati četiri prijeteljske utakmice sa ekipama koje budu na pripremama u tom gradu. Da li će odmah usliejditi povratak za Pljevlja zavisi od više faktora.

Jedan odlazak i tri dolaska za sada

Kada su u pitanju odlasci za sada jedini je iz kluba otišao Miljan Vlaisavljević. Tri mlada igrača došli su u klub: Baltić, Rizvanović i Vukotić. Možda će neko od iskusnijih igrača pojačati ekipu, ali veliki broj mladih igrača voljeli bi na proljeće da nosi dres Rudara. Pljevljaci su postali prepoznatljivi kao klub koji je pružio šansu mladim igračima za dokazivanje.

Neki su ukazanu priliku iskoristili, a neki na žalost nisu. Vidjećemo od tih mladih igrača šta nam treba procijeniti kvalitet i da li će moći da dobiju priliku. Ne želimo da gomilamo igrače jer imamo i naših igrača iz omladinskog pogona kojima ćemo pružiti šansu da se dokažu tokom priprema. Pokušaćemo da dovedemo dva ili tri kvalitetna igrača koja će napraviti razliku i koji će nam pomoći da ostvarimo zacrtani cilj, zaključio je šef struke Rudara. On je dodao da je za sada zdravstveni bilten odličan i da se nada da će tokom priprema igrači ostati zaštićeni od Kovida 19.

Tokom treninga ekipu je posjetio i bivši trener Rudara, a sada selektor ženske fudbalske reprezentacije Mirko Marić.

Ostale vijesti

Novembar 3, 2023

Rudar je u polufinalu

Rudar je u Kotoru protiv Bokelja slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca – 5:4, nakon što je poslije 90 minuta bilo 1:1.

April 28, 2023

Želimo da nastavimo pozitivan niz kod kuće

Nama su bodovi preko potrebni i daćemo 100% svojih mogućnosti da bi ostvarili dobar rezultat.

April 7, 2023

Remi pod Golubinjom bez golova

Rudar je odigrao nerijeseno bez golova protiv ekipe Jezera. I pored nekoliko odličnih šansi Rudar nije uspio da zatrese mrežu protivnika.

Februar 13, 2023

“Medulin kup” nas čeka ja pripremama.

Naša ekipa će za početak odigrati tri utakmice. Ako budu među prve dvije ekipe u grupi onda će se naći u završnici turnira.

Februar 13, 2023

Lazar Baltić povrtanik u Rudar

Lazar stiže iz Arsenala iz Tivta i opet će biti dio naše ekipe kao i u sezoni 20/21.

Februar 13, 2023

Dejan Tumbas novi fudbaler Rudara

Rudar je angažovao novo pojačanje. Novi pojačanje za naš tim je Dejan Tumbas.

Januar 17, 2023

Rudar krenuo sa pripremama

Poslije pet sedmica pauze fudbaleri Rudara ponovo su okupili na stadionu pod Golubinjom.

Januar 16, 2023

Dušan Živković je novi igrač Sutjeske iz Nikšića

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Januar 13, 2023

Stefan Radojičić je novi igrač Rudara

Stefan ima 21 godinu i pokriva poziciju štopera.

Januar 10, 2023

Kartal i Janketić za jači Rudar

Krenula je naša skaut ekipa na posao i angažovala dva stara/nova igrača Rudara. Nemanja dolazi iz Maziya gdje je imao vrlo uspiješnu sezonu gdje je njegova ekipa osvojila titulu na Maldivima. Janketić dolazi iz ekipe Dečića gdje nije dobijao mnogo šansi pa se odlučio za Rudar u kojem je u prvim mandatu bilježio sjajne partije. […]

Septembar 21, 2022

Dragan Aničić novi šef struke Rudara

Dragan Aničić novi je trener Rudara. Iskusni stručnjak na klupi Pljevljaka naslijediće Srđana Nikića koji je dan nakon prvenstvenog poraza od Jedinstva Franca napustio Rudar.

Septembar 18, 2022

Srđan Nikić nije više trener Rudara

Iz uprave kluba je saopšteno da poraz od Jedinstva nije razlog rastanka. Već neko vrijeme Nikić se lomio da li da ostane u Pljevljima ili ne, jer nije mogao da bude 100% fokusiran na rad u klubu pa je iz privatnih razloga napustio klupu naše ekipe.

Septembar 12, 2022

Pobjeda u Kotoru

Važna pobjeda Rudara u Kotoru.

Avgust 15, 2022

Naša najveća snaga je publika

Javnost je bila svjesna da će se bodovi sa našeg stadiona teško odnositi. Osjetili su to na koži igrači Mornara, koji su došli u Pljevlja po sigurna tri boda ali su se vratili praznih ruku.

Avgust 3, 2022

Marko Burzanović je novi/stari igrač Rudara.

Burzanović je prošlu sezonu nastupao za Zetu, a prije toga branio boje Grblja, Pjunika, Intera iz Zaprešića, Rudara i Mladosti