Saopštenje za javnost Upravnog Odbora FK Rudar Pljevlja

Podijeli:

Upravni Odbor FK Rudara danas se oglasio u javnosti saopštenjem o poslednji dešavanjima u Telekom 1.CFL i odnosom FSCG prema Rudaru.

Saopštenje prenosimo u cjelini :

Fudblaski savez Crne Gore na čelu sa Dejanom Savićevićem, njegovim sudijskim specijalcima od početka prvenstva radi protiv našeg kluba. Gol koji nam je u 93. minutu protiv Iskre poništio jedan od „specijalaca“ Predrag Radovanović prelio je čašu i više nećemo da ćutimo.

Prije početka prvenstva Savićević nas je samo zbog toga što smo stali na stranu ljudi koji žele promjene u Savezu, koje su neminovne i samo je pitanje dana kada će se desiti, uzeo na zub. Njegova ironična izjava „…. ja nisam ozbiljno shvatio tu grupaciju, sve dok nisam dobio poruku  da je Rudar podržao mog protivkandidata. Tada smo i mi počeli da lobiramo i radimo kampanju.” bila je u stvari prijetnja.

Zašto Savićević nije pomenuo neki drugi klub nego Rudar? 

Kada je krenula liga vidjeli smo zašto. Već od prvog kola krenuli su “specijalci” da rešetaju naše igrače kartonima. Pa da sa motkama na teren ulazimo ne bi dobili čak 32 žuta kartona u devet prvenstvenih utakmica koje su sudili “specijalci”.

Neka naši sportski prijatelji ne misle da da imaju neke veze sa ovim što se nama dešava, jer je suđenje isključivo protiv nas, a ne u korist njih.

Gol iz ofsajda protiv Sutjeske, bio je više nego očigledan. Zatim pominjemo gol koji je priznat Petrovcu u 92. minutu nakon igranja rukom, a Mileta Šćepanović je tu utakmicu produžio čak osam minuta. Jedan od specijalaca Miloš Bešović kada nam je sudio redovno je našem golmanu Jasminu Agoviću, koji jedini golman u ligi koji je pauzirao zbog žutih kartona, pokazivao karton, a penal koji svirao za Jezero u Beranama primjer je šta nije penal. Sve smo ovo prećutali do sada, ali više nećemo.

Prećutali smo i to što je jedan od selektora, tokom utakmice sa Podgoricom, koju je posmatrao sa tribina, zvao mobilnim telefonom Dejana Savićevića i “požalio se” kako sudija svira u našu korist. To su treneri koji godinama nemaju rezultate, ali bitno je da su lojalni i da odrađuju prljeve poslove, kao što su uradili tokom nelegalnog izbora rukovodstva Sjeverne fudbalske regije. Uostalom to je utvrdila i Služba za inspekcijske poslove.

Samo da vas gospodo koji trenutno sjedite udobno u foteljama FSCG obavjestimo da znamo da pokušavate da “pakujete” Rudaru, ali mi nećemo da ćutimo, nećemo da budemo vaši poltroni i ulizice. Rezultati vase pirove pobjede su vidljivi svima. Pogledajte rezultate reprzentacija koji su dovoljan razlog za vaš odlazak, a da ne pričamo dalje. 

I na kraju nećemo sjediti skrštenih ruku i gledati kako pokušavate da uništite ne samo Rudar, već fudbal u Crnoj Gori, jer ste doveli našu ligu do toga da je jedino su lige San Marina I Andore lošije rangirane od naše.

O našim narednim potezima blagovremeno ćemo obavjestiti javnost.

                                

Ostale vijesti

Decembar 21, 2023

Važna pobjeda za kraj jeseni

Pobjeda Rudara za kraj jesenje polusezone. Iako sa samo 4 igrača na klupi i uz brojne probleme u poslednjem periodu, Rudar je pobjedio.

Novembar 3, 2023

Rudar je u polufinalu

Rudar je u Kotoru protiv Bokelja slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca – 5:4, nakon što je poslije 90 minuta bilo 1:1.

April 28, 2023

Želimo da nastavimo pozitivan niz kod kuće

Nama su bodovi preko potrebni i daćemo 100% svojih mogućnosti da bi ostvarili dobar rezultat.

April 7, 2023

Remi pod Golubinjom bez golova

Rudar je odigrao nerijeseno bez golova protiv ekipe Jezera. I pored nekoliko odličnih šansi Rudar nije uspio da zatrese mrežu protivnika.

Februar 13, 2023

“Medulin kup” nas čeka ja pripremama.

Naša ekipa će za početak odigrati tri utakmice. Ako budu među prve dvije ekipe u grupi onda će se naći u završnici turnira.

Februar 13, 2023

Lazar Baltić povrtanik u Rudar

Lazar stiže iz Arsenala iz Tivta i opet će biti dio naše ekipe kao i u sezoni 20/21.

Februar 13, 2023

Dejan Tumbas novi fudbaler Rudara

Rudar je angažovao novo pojačanje. Novi pojačanje za naš tim je Dejan Tumbas.

Januar 17, 2023

Rudar krenuo sa pripremama

Poslije pet sedmica pauze fudbaleri Rudara ponovo su okupili na stadionu pod Golubinjom.

Januar 16, 2023

Dušan Živković je novi igrač Sutjeske iz Nikšića

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Januar 13, 2023

Stefan Radojičić je novi igrač Rudara

Stefan ima 21 godinu i pokriva poziciju štopera.

Januar 10, 2023

Kartal i Janketić za jači Rudar

Krenula je naša skaut ekipa na posao i angažovala dva stara/nova igrača Rudara. Nemanja dolazi iz Maziya gdje je imao vrlo uspiješnu sezonu gdje je njegova ekipa osvojila titulu na Maldivima. Janketić dolazi iz ekipe Dečića gdje nije dobijao mnogo šansi pa se odlučio za Rudar u kojem je u prvim mandatu bilježio sjajne partije. […]

Septembar 21, 2022

Dragan Aničić novi šef struke Rudara

Dragan Aničić novi je trener Rudara. Iskusni stručnjak na klupi Pljevljaka naslijediće Srđana Nikića koji je dan nakon prvenstvenog poraza od Jedinstva Franca napustio Rudar.

Septembar 18, 2022

Srđan Nikić nije više trener Rudara

Iz uprave kluba je saopšteno da poraz od Jedinstva nije razlog rastanka. Već neko vrijeme Nikić se lomio da li da ostane u Pljevljima ili ne, jer nije mogao da bude 100% fokusiran na rad u klubu pa je iz privatnih razloga napustio klupu naše ekipe.

Septembar 12, 2022

Pobjeda u Kotoru

Važna pobjeda Rudara u Kotoru.

Avgust 15, 2022

Naša najveća snaga je publika

Javnost je bila svjesna da će se bodovi sa našeg stadiona teško odnositi. Osjetili su to na koži igrači Mornara, koji su došli u Pljevlja po sigurna tri boda ali su se vratili praznih ruku.