Novi početak

Nikić želi da restartuje Rudar i da ga vrati u Evropu

Podijeli:

Lopta pod Golubinjom još se nije ni smirila a Rudar je počeo pripreme za novu sezonu. Prije dest dana Pljevljaci su jedva skupili tim i izborili opstnak nakon rekonstrukcije tima, večeras sasvim druge ambicije. Nikad ranije i nikad odlučnije Pljevljaci nisu startovali sa pripremama. Cilj koji je postavljen, povratak u Evropu. Možda nekima izgleda nerealno, ali ko poznaje temperament Srđana Nikića, zna da to obećanje nije dato tek onako.


Prvi put posle dvadeset godina promijenjen je protokol i prozivka je izvršena na samom terenu.

Prvi put u posljednjih 20 godina prozivka je održana na samom terenu. Igračima se kratko obratio sportski direktor Željko Tomašević i šef struke Srđan Nikić. Na prvom treningu dvadesetak fudbalera, a večeras će se ekipi, prije puta za Kranjusku Goru, priključiti još četiri ili pet fudbalera.


Ko putuje u na pripreme u Sloveniju? Danas su iz kluba saopštili da se listi odlazaka priključio i vezni igrač Žarko Popović.

Na spisku putnika nema Jasmina Agovića koji će morati da sanira povredu i propustiti polovinu priprema. Od novih igrača tu su bili Harada Hiroki, Ljubomir Pejović, Jovan Vujisić, Uroš Bulatović i povratnik Danin Talović. Pored njih na spisku putnika je Miloš Zečević, a ostalo su su igrači koji su već registrovani za Rudar. Golmani Vlado Vojinović, Dušan Mrdak i Balša Radanović, zatim: Ivan Bojović, Ognjen Gašević, Ognjen Kasalica, Milija, Aleksa i Stefan Golubović, Kristijan Ernec, Mateja Rovčanin, Veljko Krstonijević, Uroš Čepić, Dušan Živković i Ognjen Peličić. 


Čekamo još neke igrače da nam se pridruže, ali pregovori su u toku i ne bih o imenima. Radi se o igračima koji su iskusni i koji bi trebalo da povuku ekipu, da ovi mladi igrači sazrijevaju uz njih. U Sloveniji ćemo odigrati četiri utakmice biti deset dana i vraćamo se za Pljevlja. Pored Vujanovića, Banovića, Kašćelana, Matsuija, Čavora i Prenkočevića otišao je i Popović i mislim da je to to što se tiče odlazaka, kazao je sportski direktor Željko Tomašević. 

Trener Srđan Nikić pojačao je stručni štab, pored Radanovića sa ekipom će raditi Gvozden Bulatović sa kojim je sarađivao u Iskri.

Ostale vijesti

April 30, 2024

FK Rudar-Tražimo od FSCG da nas zaštiti od nepravde

Saopštenje FK Rudar i ujedno otvoreno pismo upućeno FSCG. Tokom ove sezone nismo se oglašavali u javnosti poslije utakmica u kojima smo očigledno oštećeni, a greške sudija direktno uticale na rezultat ali sada moramo. Dešavali se se nedosuđeni penali protiv Sutjeske(94min), Mornara, Budućnosti, isto tako su nekad i naši protivnici bili zakinuti u nekim situacijama […]

April 2, 2024

Nedjeljko Vlahović uoči meča protiv ekipe Arsenala iz Tivta

Imamo dever finala do kraja da dodjemo do baraža(ostanak bez baraza je moguć ali moramo biti realni i reći da je sad daleko).

Mart 28, 2024

Čuvar naše mreže Milisav Vuksanović uoči meča protiv ekipe Sutjeske

Teško je igrati u Nikšiću ali smo se mi spremili i fizički i taktički i pokušaćemo da iznenadimo protivnika.

Decembar 21, 2023

Važna pobjeda za kraj jeseni

Pobjeda Rudara za kraj jesenje polusezone. Iako sa samo 4 igrača na klupi i uz brojne probleme u poslednjem periodu, Rudar je pobjedio.

Novembar 3, 2023

Rudar je u polufinalu

Rudar je u Kotoru protiv Bokelja slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca – 5:4, nakon što je poslije 90 minuta bilo 1:1.

Jun 22, 2023

Rudari upalili motore za novu sezonu

Naša ekipa je danas počela pripreme za novu sezonu. Novi šef struke Nedeljko Vlahović je poželio sreću momcima, poručio da će dobiti svi šansu.

Jun 3, 2023

Rudar će i sledeće godine biti u društvu najboljih

U baraž utakmici, naša ekipa je danas savladala Kom 2:1 (Golubović A, Radojičić) i sačuvala status prvoligaša.

April 28, 2023

Želimo da nastavimo pozitivan niz kod kuće

Nama su bodovi preko potrebni i daćemo 100% svojih mogućnosti da bi ostvarili dobar rezultat.

April 7, 2023

Remi pod Golubinjom bez golova

Rudar je odigrao nerijeseno bez golova protiv ekipe Jezera. I pored nekoliko odličnih šansi Rudar nije uspio da zatrese mrežu protivnika.

Februar 13, 2023

“Medulin kup” nas čeka ja pripremama.

Naša ekipa će za početak odigrati tri utakmice. Ako budu među prve dvije ekipe u grupi onda će se naći u završnici turnira.

Februar 13, 2023

Lazar Baltić povrtanik u Rudar

Lazar stiže iz Arsenala iz Tivta i opet će biti dio naše ekipe kao i u sezoni 20/21.

Februar 13, 2023

Dejan Tumbas novi fudbaler Rudara

Rudar je angažovao novo pojačanje. Novi pojačanje za naš tim je Dejan Tumbas.

Januar 17, 2023

Rudar krenuo sa pripremama

Poslije pet sedmica pauze fudbaleri Rudara ponovo su okupili na stadionu pod Golubinjom.

Januar 16, 2023

Dušan Živković je novi igrač Sutjeske iz Nikšića

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Januar 13, 2023

Stefan Radojičić je novi igrač Rudara

Stefan ima 21 godinu i pokriva poziciju štopera.